Publicitat
Publicitat

Presentació d'"Ànima de tramuntana" a Empúries

Núria Esponellà presenta la seva "Ànima de tramuntana", premiada amb el 53è premi Prudenci Bertrana de novel·la. A la presentació, seguida per un centenar llarg de persones, va ser acompanyada de l'arqueòleg Quim Tremoleda i del poeta i lingüista Carles Duarte.

"Ànima de tramuntana", l'última novel·la de Núria Esponellà, narra la història de la Mínia, arqueòloga de professió, que passa un moment difícil després d'un avortament i de separar-se de l'home amb qui ha conviscut durant gairebé deu anys. La descoberta de dues tombes ibèriques a Ullastret l'encara a una recerca intensa, de manera que el fil narratiu es va trenant saltant l'època actual de la protagonista a la del segle III aC, en temps dels íbers. Un relat intimista i evocador que transporta el lector de Rhode a Arse, passant per Indika i Emporion, amb el paisatge de l'Empordà antic de rerefons.Després que el mes de juny passat s'anunciés que era guanyadora del premi Prudenci Bertrana de novel·la no va ser fins dimarts passat que es va poder celebrar la gala de lliurament dels premis literaris de Girona. I dissabte, a Empúries, se'n feia la primera presentació pública:

La part històrica de la novel·la s'ha documentat i contextualitzat especialment a Ullastret, en temps dels íbers. La primera presentació no va ser a Ullastret, però sí en un dels centres adscrits al Museu d'Arqueologia de Catalunya, Empúries. I acompanyada de l'arqueòleg i també escriptor Quim Tremoleda i del poeta i lingüista Carles Duarte.

La novel·la, editada per Columna, és recomanada tant per als amants de la narració històrica com per aquells qui gaudeixen amb narracions d'un caràcter més psicològic, segons explica la seva mateixa autora.

Abans d'"Ànima de tramuntana" Núria Esponellà havia publicat, també a Columna, "la filla de la neu", "una dona d'aigua" o "rere els murs", entre d'altres.Dijous vinent serà la protagonista del programa "La Plaça" de Ràdio l'Escala.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar