Publicitat
Publicitat

Acorden la suspensió del Carnaval 2021 de l'Escala

Comissió de Carnaval i Ajuntament acorden la suspensió del Carnaval 2021. S'ha considerat que una activitat que té sentit per la disbauxa i pels actes multitudinaris no és compatible amb les mesures de distanciament obligades per la pandèmia de covid. Avui s'ha comunicat oficialment a les colles de carrosses.

L'entrada de la tardor porta associat un any rere l'altre l'inici de la feina de les colles de carnaval. Primer, decidint la temàtica de què anirà cada carrossa i comparsa, després el planteig de la feina, que anirà a un ritme cada setmana més accelerat fins arribar a un màxim estrés els dies previs a la festa. Aquest any, però, això no serà possible. I és que avui Comissió de Carnaval i Ajuntament de l'Escala han comunicat la suspensió dels actes del Carnaval 2021. Una suspensió que s'argumenta per la impossibilitat de compatibilitzar-ho amb la celebració d'una de les activitats que més públic i participants mobilitza al llarg de l'any al municipi.La decisió s'ha comunicat amb pràcticament cinc mesos d'antelació a la celebració de la festa perquè ara és quan es comencen a preparar carrosses i disfresses.Ha estat una decisió consensuada entre totes les parts i tot i la tristor amb què s'ha hagut de prendre tant des de la comissió com des de l'Ajuntament es comprèn que aquesta era la decisió més correcta.

Abans de prendre la decisió formal de suspensió, bona part de les carrosses ja havien manifestat a la Comissió de Carnaval la seva convicció que una rua de les característiques de la de l’Escala no es podia dur a terme, perquè amb el context actual seria impossible guardar les distàncies de seguretat ja en tot el període de construcció de les carrosses. Bona part de les colles locals es reuneixen i treballen en una nau municipal ubicada a la zona industrial de l'entrada sud del municipi. Aprofitant que aquest hivern no s'hi treballarà, el regidor de Promoció i Acció Cultural ha avançat que s'aprofitaran aquests mesos per dur a terme treballs de millora com l'ampliació de potència, instal·lar punts de connexió personalitzats per a cada colla i l'establiment de mesures de seguretat i eficiència en els treballs de preparació de les carrosses.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar