Publicitat
Publicitat

La Festa i la Ruta de l'Anxova s'adapten al context de pandèmia

Xavier Sala i Martín i Valery Fernández rebran l'anxova d'or a la Festa de l'Anxova d'enguany, adaptada al context de pandèmia. El president de la DO Empordà serà el pregoner d'una trentena edició marcada per l'anul·lació de la degustació popular i per una ruta adaptada en format de visita guiada. L'acte institucional es faran a La Punta.

El primer diumenge d'octubre és marcat a l'Escala, des de fa tres dècades, per la celebració de la Festa de l'Anxova, una celebració a mode d'homenatge a un sector emblemàtic per al municipi com és l'anxover. Ajuntament i Unió d'Antics Saladors han acordat mantenir l'acte institucional i anul·lar o adaptar els actes més populars, però amb el convenciment des d'un primer moment que la festa en sí s'havia de convocar.

Enguany, de forma excepcional es lliuraran dues anxoves d'or. Una per a l'economista Xavier Sala i Martín i l'altra per al futbolista Valery Fernàndez. Així ho ha oficialitzat Rosa Hostench, en nom de la Unió de Saladors.

Pel que fa al pregó, aquest serà pronunciat pel president de la DO Empordà, Xavier Albertí.

Aquest acte institucional s'ha programat a l'esplanada de La Punta, amb aforament limitat i amb reserva prèvia obligatòria, que es pot fer des d'avui a l'oficina de turisme o al telèfon 972.770603.

L'acte institucional es manté, doncs, invariable, només amb l'acotament d'aforament. No es podrà celebrar, en canvi, la degustació popular que tradicionalment es feia a La Riba. I el que era la Ruta de la Tapa de l'Anxova es reinventa amb el nom de

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar