Publicitat
Publicitat

Comença un nou curs de mestre d'aixa

És en marxa el segon taller de restauració d'embarcacions tradicionals de pesca. L'objectiu és que no es perdi un ofici que ha anat a la baixa amb l'implementació de les embarcacions de fibra. 

De Tossa, Cambrils, Girona, Tordera, Vic, Palamós i Badalona. Aquestes són les procedències dels alumnes que participen a segon taller de restauració d'embarcacions tradicionals de pesca que es celebra a les insta·lacions del Port de l'Escala.Són un total de cinc sessions organitzades per la Confraria de Pescadors, l'Ajuntament de l'Escala i Drassanes Sala, l'empresa escalenca, la més antiga d'Europa que es dedica a la reparació d'embarcacions tradicionals, amb sis generacions que s'hi han dedicat de manera continuada.Compta també amb el suport del GALP Costa Brava, La Diputació de Girona, el Museu de l'Escala i el Fons Europeu Marítim de la Pesca de la Unió Europea.L'objectiu és mantenir viu l'antic ofici de calafat.Als participants reben els coneixements bàsics per fer totes les tasques de restauració d'una embarcació de fusta.L'ofici de Calafat s'ha anat perdent amb el pas del temps i amb els pas de les embarcacions de fusta a les de fibra.Es constata però, que cada vegada més s'opta pel retorn a la fusta, i que la de calafat pot esser una feina de futur.

El perfil dels participants és d'afeccionats al mar i a la navegació, i també amb habilitats per les feines manuals.El taller s'ha organitzat amb totes les mesures sanitàries pertinents.El preu és de 65 euros per alumne.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar