Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament ha emès dos informes contra l'aeròdrom

El projecte d'aeròdrom a l'Escala té poques possibilitats de prosperar. A les 1500 signatures de la campanya dels col·lectius proteccionistes cal sumar-hi que l'Ajuntament havia emès a principi de juliol dos informes contraris, un d'àmbit urbanístic i l'altre mediambiental.

L'Ajuntament de l'Escala considera inviable el projecte d'aeròdrom tant a nivell urbanístic com per raons mediambientals. I així ho ha argumentat en sengles informes tramesos a l'Oficina Territorial d'Avaluació Ambienta (OTTA), organisme de la Generalitat.En l'informe urbanístic, signat per l'arquitecta municipal, es posa en dubte que l'aeròdrom encaixi ene ls usos legals permesos en Sòl No Urbanitzable i que, en cas que encaixés, valgués la pena perdre uns terrenys d'alt valor agrícola. En tot cas, l'ús que podria admetre hauria de ser un equipament d'interès públic, quan l'aeròdrom és una instal·lació totalment privada.En el segon informe, el mediambiental, es pondere els valors agrícola, de fauna i paisatge del terreny afectats, concloent que aquests haurien de prevaler per sobre d'activitats invasives que beneficien poc o gens l'interès públic.Un informe i altre van ser remesos a principis de juliol a l'OTTA, organisme depenent de la Generalitat, que és qui finalment haurà de decidir si el projecte pot o no pot tirar endavant.Així ho va explicar l'alcalde, Víctor Puga a l'espai Alcaldia d'ahir, reivindicant que aquests informes son previs a la campanya popular engegada fa quinze dies per IAEDEN i el Fòrum l'Escala-Empúries.

Als dos informes negatius cal sumar-hi la campanya promoguda pel Fòrum l'Escala-Empúries i IAEDEN-Salvem l'Empordà que abans d'ahir van lliurar 1500 signatures a l'Ajuntament demanant que no es permeti la construcció d'aquest aeròdrom. Una campanya que l'alcalde veu amb molt bons ulls i que ahir va assegurar que les signatures es faran arribar fins a la Generalitat.

Ahir va ser el primer cop que l'Ajuntament es posicionava públicament amb aquesta contundència en contra d'un projecte que va sortir a la llum pública en l'últim ple ordinari celebrat el 27 de juliol. L'alcalde ho justificava dient que s'ha de ser molt curós amb el llenguatge administratiu.

En tot cas, el projecte està a la taula de la Generalitat. I la Generalitat és qui ha de donar tràmit o no a un projecte que té en contra els dos informes municipals i les 1500 signatures de la campanya de Salvem l'Empordà i Fòrum l'Escala Empúries.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar