Publicitat
Publicitat

Narcís Prat serà el nou jutge de pau de L'Escala

Narcís Part serà el nou jutge de pau de L'Escala, substituirà a Joaquim Malé, qui portava 11 anys al càrrec. L'acompanyarà Anna Maria Bigarós qui serà la jutgessa substituta. 

El plenari municipal aprovava fa uns dies el nomenament de Narcís Prat com a nou jutge de pau del municipi, en substitució de Joaquim Malé qui portava 11 anys ocupant el càrrec. El nou jutge de pau, que prendrà possessió del càrrec un cop sigui ratificat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya , ha exercit com a jutge de pau suplent els darrers vuit anys. I ara es posa al capdavant del càrrec amb molta il·lusió i ganes.

Narcís Part, metge de professió, vinculat al món del voluntariat i col·laborador dels mitjans de comunicació de l'Escala remarca que el fet d'estar jubilat li permet dedicar més temps a la feina de jutge de pau. 

 

El Jutjat de Pau és un òrgan jurisdiccional als municipis on no hi ha Jutjat de Primera Instància i Instrucció i esdevé el primer esglaó en la relació entre la ciutadania i l'administració de justícia. El jutjat tramita les inscripcions de naixements i defuncions, expedients matrimonials i incapacitats. Una altra de les tasques bàsiques del Jutjat de Pau són les anomenades actes de comunicació. La tercera pota de l'organisme són les actes de conciliació, amb què es fan tasques de mediació en conflictes veïnals com a pas previ a una possible demanda judicial. 

 

Prat compartirà el càrrec amb Anna Maria Bigarós, qui s'espera que sigui d'aquí a uns anys la jutgessa titular. Càrrec que només ha ocupat una dona del municipi, l'actual regidora d'Atenció a les persones, Ramona Viella.

 

Cal tindre en compte que en poblacions com l'Escala, els Jutjats de Pau són un element fonamental de l'Administració de Justícia.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar