Publicitat
Publicitat

Protocol dels centres educatius davant els casos de Covid-19

Les escoles tindran un CAP i un infermer de referència per possibles casos de coronavirus. Des del departament de salut  consideren "evident" que hi haurà positius als centres i remarquen que cal estar preparats.

L'inici del curs escolar 2020-2021 serà totalment excepcional. Serà el primer curs després de la crisi del coronavirus i implicarà la tornada d'infants i adolescents a les aules, després de gairebé mig any tancades. La Generalitat aposta per un retorn presencial dels alumnes a partir del 14 de setembre, però estant alerta de l'evolució de la situació covid a Catalunya.

 

Ramentol també ha remarcat que serà fonamental la detecció precoç i l'aïllament dels casos. De moment ja s'ha traçat un full de ruta de les noves normatives, entre elles hi ha l'entrada esglaonada en franges de 10 minuts, No caldrà dur mascareta dins de l'aula, però si en entrar i sortir de l'escola, així com per moure's pel centre o crear grups escolars estables de convivència. 

Totes les escoles tindran un centre d'atenció primària i un infermer de referència per fer front a possibles casos de coronavirus als centres educatius. Quan hi hagi qualsevol sospita de cas en una escola, serà la direcció del centre la que haurà d'actuar. Per això, Bargalló ha dit que al setembre rebran un manual de gestió de casos i també formació específica. També ha comentat el procediment a seguir en cas d'un o més positius.

 

En el cas de les universitats l'inici del curs 2020-2021 serà força diferent. El govern i els centres preveuen un model híbrid que combini docència virtual i la presencial, almenys durant la primera meitat del curs. Els estudiants sabran quin és el pla d'aprenentatge de cada assignatura abans de matricular-se i també el sistema d'avaluació, tot i que s'apostarà perquè aquesta sigui continua.

Des del departament remarquen a les famílies que en cas que un infant tingui símptomes no ha d'anar a l'escola. Tampoc no ho ha de fer si se l'ha diagnosticat coronavirus o s'està pendent del resultat d'una prova PCR, ni si conviu amb un cas confirmat i, per tant, ha de fer quarantena. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar