Publicitat
Publicitat

Campanya contra el projecte d'aeròdrom

El Fòrum l'Escala-Empúries i Salvem l'Empordà engeguen una campanya d'oposició al projecte d'aeròdrom que uns promotors privats volen fer en terme municipal de l'Escala, a tocar del límit amb Albons. S'ha iniciat una recollida de signatures vinculada al manifest "Per una escala lliure d'aeròdroms".

Una vuitantena de persones ha participat aquest cap de setmana a l'acte informatiu celebrat al Centre Cívic del Camp dels Pilans on el Fòrum l'Escala-Empúries i IAEDEN-Salvem l'Empordà van exposar els motius de la campanya d'oposició al projecte d'aeròdrom que ha rebut l'Ajuntament de l'Escala. Tot i que el projecte es troba encara en fase molt incipient, les entitats proteccionistes ja han intervingut en la fase de consultes prèvies argumentant que el projecte és insostenible. Ho argumenten bàsicament perquè l'aeròdrom es pretén fer en sòl no urbanitzable d'interès agrari i paisatgístic; perquè afecta l'únic connector entre els Parcs Naturals del Montgrí i dels Aiguamolls; per la contaminació acústica que pot provocar i perquè considera que projecte com aquest van en la línia oposada a les iniciatives necessàries per mitigar els efectes del canvi climàtic.

El projecte que s'ha presentat a l'Ajuntament és d'un aeròdrom pensat per a aeronaus monomotors d'hèlix lleugers i ultralleugers. Es preveu una explotació d'unes 6000 operacions anuals, que es concentrarien amb més intensitat al 'estiu amb un màxim de 60 vols al dia. Implicaria la construcció d'una pista de terra natural compactada de 572 metres de longitud i 18 metres d'amplada, una plataforma d'estacionament per a aeronaus d'uns 2800 metres quadrats, un hangar amb capacitat per a unes 15 aeronaus i una zona d'aparcament per a 57 cotxes.En el darrer ple ordinari, celebrat dilluns passat, el govern municipal, a pregunta de l'oposició va confirmar que havia entrat aquest projecte a registre i que consideraven que aquest tenia poca possibilitat de prosperar.

Mentrestant, el fòrum i Salvem l'Empordà han convocat dues accions. La primera, la xerrada informativa de dissabte, molt concorreguda tot i la coincidència amb altres actes convocats a la mateixa hora a l'Escala i la recollida de signatures del manifest "Per una escala lliure d'aeròdroms". A l'acte van intervenir Marta Ball-llosera com a portaveu d'IAEDEN-Salvem l'Empordà i Maria Mercè Rovira, representant del col·lectiu opositor al camp de vol que es volia construir a Bellcaire, a banda del portaveu del Fòrum l'Escala-Empúries, Jordi Estévez.

Les signatures que es recullin es lliuraran a l'Ajuntament d'aquí a unes setmanes, abans no acabi el procés de tramitació del projecte. Es pot signar al web d'iaeden. En només 48 hores des de la publicació del manifest ja s'havien recollit més de dues-centes signatures.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar