Publicitat
Publicitat

Avui acaba l'edició 2020 del curs d'arqueologia d'Empúries

Després de tres setmanes excavant, la 74 edició del Curs d'Arqueologia d'Empúries arriba a la seva fi. Els alumnes valoren positivament l'experiència i des de l'organització s'està molt satisfets dels avanços a la zona portuària.  

Aquesta setmana s'acaba el tradicional curs d'arqueologia d'Empúries, que enguany ha celebrat l'edició 74.  Una activitat, que  s'ha reorganitzat per poder adaptar-se a les normatives establertes per la situació covid. Fet per exemple que l'ha portat a iniciar el curs unes setmanes més tard de l'habitual. Tot i això, el balanç ha estat molt positiu. 

 

El tema escollit per aquesta edició ha estat "Dinàmiques paleoambientals i de poblament en època antiga. Ciències, metodologia i tècniques aplicades a l'arqueologia". Emmarcat novament en el projecte d'intervencions arqueològiques iniciat l'any 2018 i que té per objectiu l'estudi de les àrees portuàries de l'antiga Empúries. Un dels propòsits principals del MAC Empúries és el de poder explicar millor al visitant l'entrada a la ciutat grega i la relació amb el seu port. 

 

Unes excavacions que han suat de valent la vintena de participants en el curs, joves arribats d'arreu de la península. Aquest és el cas del sevillà Antonio López que marxa molt content de l'Escala i satisfet del treball fet.

  

El curs 2020 ha comptat també amb la participació de membres del CASC,el Centre Arqueològic Subaquàtic de Catalunya que han fet un sondeig de la zona del peu del penya-segat per poder documentar molt millor l'espai i especificar possibles troballes. 

Amb tots els treballs realitzats durant el curs, les dades aportades dels CASC i el treball interns d'investigació del MAC Empúries s'esperà amb moltes ganes la campanya del 2021 per donar visibilitat al port a tots els visitants i poder trobar restes de la vida quotidiana dels antics habitants d'Empúries. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar