Publicitat
Publicitat

Unitats subaquàtiques fan recerca al port de la ciutat grega d'Empúries.

Comencen les actuacions al port de la ciutat grega d'Empúries per conèixer quin era el fons a tocar del penya-segat. L'objectiu és poder oferir al visitant una visió molt més clara de com era l'entorn portuari.

Membres del CASC, el Centre Arqueològic Subaquàtic de Catalunya han iniciat avui una actuació al Jaciment d'Empúries per mirar de descobrir com era el fons marí de l'antic port de la ciutat grega.La part nord del nucli grec s'acaba amb un penya-segat, que per les formes que dibuixa, segons deduccions de les anteriors actuacions podria ser una zona d'amarratge de vaixells.Anar per sota de la capa freàtica hi afegirà més elements.La metodologia utilitzada és la mateixa que en qualsevol altra excavació.

Les troballes s'han de complementar amb les excavacions que durant els darrers estius s'han fet durant el Curs Internacional d'Arqueologia, i ha de servir perquè el visitant es faci molt més a la idea de com era l'antic port.Durant els propers dies es seguirà treballant per aprofundir a la zona a tocar del penya-segat, detectar les dificultats i trobar el millor mètode de treball.L'actuació més important es farà a les properes campanyes.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar