Publicitat
Publicitat

Satisfacció en la campanya de donació de sang

Satisfacció en les donacions de sang rebudes en la tercera campanya que es fa aquest any. A l'estiu, les reserves del Banc de Sang i Teixits minven considerablement durant aquests mesos i és més necessari que mai anar a donar sang. L'objectiu és rebre 35.000 donacions aquest estiu a tot Catalunya.

 El passat 15 de juliol es donava el tret de sortida a la campanya d’estiu per animar a la ciutadania a donar sang abans de marxar de vacances. La campanya coincideix amb la desescalada després de les setmanes més dures de la pandèmia i amb l’inici de les vacances. El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya. A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Les vacances i la reducció d'activitat, fa que moltes persones canvien els hàbits i deixin de donar sang. Enguany, a més, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any per la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia. 

A l'Escala, la campanya de donació de sang organitzada al CER ha obtingut 59 donacions de les quals 4 persones donaven sang per primer cop. És la tercera campanya que s'organitza aquest any. Al mes d'abril se'n va fer una que va tenir força èxit tot i la situació de confinament que s'estava vivint.

Tot i la satisfacció, des de l'organització remarquen que cal conscienciar al jovent de la importància de donar sang, sobretot els mesos d'estiu quan les reserves escassegen. La majoria de donants que han passat per al CER són gent d'edat adulta. 

El pròxim 10 d'agost es farà una altra campanya de recollida de sang a la Plaça Univers. 

La campanya d’estiu del Banc de Sang, proposa als ciutadans el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang durant els mesos de juliol i agost. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que permet crear un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar