Publicitat
Publicitat

Activitats MARAM per aquest estiu

El MARAM reactiva un estiu més les seves activitats, aquesta setmana s'han portat a terme les diferents propostes del centre com són el taller infantils o les visites guiades.

El MARAM, el centre d'interpretació del peix de l'Escala, activa un estiu més les seves activitats. Enguany més familiar que mai i amb reserva prèvia per totes les propostes, per tal de garantir la màxima seguretat a tots els visitants. Entre les activitats estrelles el taller 'Amb temps i una canya' on s'aprèn a pescar amb els consells d'un pescador experimentat. El Taller familiar de nusos mariners, per descobrir els nusos mariners més pràctics. Aprendre a sala anxoves amb 'Anxoves al pot!' o la Visita a la subhasta del peix blau, un clàssic que sempre agrada.

 

 Ahir a la tarda va portar-se a terme el taller 'Anxoves al pot' amb pràcticament un ple de participants, un taller infantil-juvenil per aprendre la tècnica de pescar l'anxova, les característiques del peix blau i finalment descobrir com elaborar un pot d'anxoves. Un taller on els més petits descobreixen per primer cop com treballar el peix per poder conservar-lo. Els participants escalencs parteixen d'un petit avantatge, doncs molts d'ells ja han fet algun pot d'anxoves a casa o com la Clàudia que coneixia molts detalls perquè ho han estudiat a l'escola.

 

Pel que fa als joves turistes, la gran majoria saben que l'anxova és un producte destacat de la vila i molt n'han menjat. En Genís de Barcelona, participava en un taller de pots d'anxova per primera vegada i reconeixia que li feia molta il·lusió.

Durant el taller, les cares de sorpresa eren les més visibles. I és que això de tocar el peix i manipular-lo no està fet a prova de tots els participants. 

I avui dijous, de bon matí s'ha fet la visita a la subhasta del peix blau, una activitat per gaudir d'un dia normal a la llotja del port amb l'arribada de les barques i el peix i viure una subhasta en directe tot explicant curiositats del peix blau. Una experiència que acaba amb un autèntic esmorzar de pescadors al costat del Maram. Els participants d'avui, un grup de sis persones han gaudit d'un bon dia de pesca amb molt d'ambient durant la subhasta. 

Tots els interessants a participar en alguna de les activitats proposades des del maram, poden reservar lloc o demanar informació a info@maram.cat o trucant al telèfon 640 121 085. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar