Publicitat
Publicitat

Guardes rurals i marítims d'estiu comencen a patrullar

Per tercer any consecutiu, L'Escala compte amb els serveis dels guardes rurals i marítims per a patrullar a les zones de Parc Natural i camins rurals. L'objectiu evitar massificació de persones, actes vandàlics i desaparició d'espècies autòctones.

Des de finals de juny, L'Escala i tot el seu terme municipal, compten amb la presència de guardes rurals i marítims, que s'encarregaran de vetllar de la seguretat a l'entorn rural i parc natural. La mesura, emparada per l'Ajuntament, respon a la voluntat de disposar d'un servei preventiu i dissuasiu, que vigili i que, en cas de detectar moviments estranys, actes vandàlics o actes furtius, pugui actuar.

 

Aquesta figura estarà operativa de forma temporal fins al setembre, fent controls cada dia de la setmana amb un horari rotatiu i en torns de dia i de nit per les diferents zones rurals del municipi. L'equip realitzarà actuacions visibles i anirà uniformat i identificat, l'objectiu principal informar i reeducar, però si cal, podrà actuar i sancionar. També es faran tasques d'investigació per identificar actes greus com per exemple l'espoli de pedra seca de la zona de Vilanera. 

 

La figura del guarda rural, va ser presentada a principi de setmana juntament amb tot l'operatiu de seguretat per aquest estiu.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar