Publicitat
Publicitat

Jornades Europees d'Arqueologia 2020

El MAC Empúries ha celebrat aquest cap de setmana les Jornades Europees d'Arqueologia 2020, unes jornades que han servit per reactivar les activitats programades des del MAC Empúries amb visites guiades i conferència.

El MAC Empúries ha celebrat una any més les jornades Europees d'arqueologia, ho ha fet amb activitats presencials i noves propostes. Així s'ha pogut gaudir de portes obertes, visites guiades i la conferència a càrrec de Jordi Principal titulada 'La Batalla d'Empúries'. Una trobada que va servir per explicar les investigacions actuals de la batalla d'Empórion, una de les batalles de la revolta de l'any 197 aC dels pobles ibers contra la dominació romana. Una conferència que començava amb un advertiment. 

  

Principal va desenvolupar una xerrada molt amena i concreta, explicant els moments més destacats de la batalla així com les tasques que estan portant a terme l'equip de treball i els resultats que s'han trobat fins ara. Entre elles la quasi confirmació que el campament romà de Cató pot estar ubicat a l'actual Riells.

 

A diferència d'altres batalles molt ben explicades i documentades, la d'Empúries hi ha moltes incògnites. Hi ha dades que indiquen que la batalla va iniciar-se a la nit, que va ser llarga d'unes dotze hores i que Cató va guanyar als Ibers revoltats. Però avui dia no s'ha pogut concretar la zona real on va portar-se a terme aquest enfrontament. L'equip responsable de la investigació sospita que podria ser a la zona de la serra de Ventalló, tot i això s'està treballant en 4 grans àrees. 

 

Tots els detalls de la batalla d'Empúries es podran seguir el dimecres dia 1 de juliol a partir de 2/4 de 10 de la nit per canal 10 Empordà. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar