Publicitat
Publicitat

Presentació Portalblau 2020

Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, adapta la seva programació en la seva tretzena edició amb noms destacats com Els Amics de les Arts,  Dàmaris Gelabert i Las Migas. El festival tindrà lloc de l'1 al 15 d'agost. Els tres escenaris destacats seran el Fòrum Romà d'Empúries, la Mar d'en Manassa i els Jardins de la Muralla grega.



Amb aquest petit concert a càrrec de Gemma Humet i Alessio Arena començava la presentació del Portalblau 2020. I es que avui s'ha desvetllat un dels grans interrogants de l'estiu. Aquest matí s'ha presentat el festival Portalblau. Malgrat la pandèmia l'Escala acollirà un estiu més el festival de música i art a la mediterrània. El certamen es celebrarà enguany del 31 de juliol al 15 d'agost i comptarà amb tres escenaris: la Mar d'en Manassa, els Jardins de la Muralla Grega i el Fòrum Romà d'Empúries.

 

L'edició d'aquest 2020 presenta dues particularitats: una programació més reduïda degut a la pandèmia i el canvi de direcció amb Cristina Torres al capdavant, qui vol fer del festival un espai de reflexió, amb més compromís social amb l'entorn immediat i amb una forta presència femenina. Per aquest motiu es durà a terme, també, tot un seguit d’accions per promoure valors socials: i es destinarà part de la recaptació de les entrades de l'edició 2020 al Banc dels Aliments de L'Escala.

La programació cultural que es presenta, amb un format més reduït a causa del moment actual, manté l'eix conceptual que caracteritza el Festival: la promoció dels valors de la cultura a la mediterrània. Arts escèniques i concerts per tots els públics. Narracions dramatitzades amb Jordina Biosca i David Garcia. Poesia a càrrec de Josep Tero, Carme Callol, Jaume Comas i Eusebi Ayensa. Música d'autor amb Gemma Humet, Maria Jaume i Alessio i Giancarlo Arena. I els concerts de Las Migas, Els Amics de les Arts i Dàmaris Gelabert.Un festival enguany adaptat a la situació però que continua en peu i posa en valor al cultura.

  

 

A més, i per la situació excepcional que viu el món, Portalblau acollirà una activitat en format de conferència que vol ser un espai de reflexió entorn la zona mediterrània com un espai pau i estabilitat, de prosperitat compartida i de diàleg entre cultures i civilitzacions.  És també amb la voluntat d'anar incrementant la presència de les arts escèniques al festival que enguany presenta dues propostes amb la paraula i el vers com a protagonistes narrades per intèrprets experimentats en places i carrers i experts en captar l'atenció d'un públic passavolant. Les entrades per assistir als concerts ja estan disponibles des d'avui a la pàgina web del festival www.portalblau.cat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar