Publicitat
Publicitat

Dia Universal de la Sardana amb l'Avi Xaxu

"Cantant l'amor" de l'avi Xaxu serà aquest diumenge la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana i es programarà. La diada serveix alhora per reactivar les activitats commemoratives del 150 anys del naixement del compositor, aturades durant tot el confinament.

El Dia Universal de la Sardana és una jornada que va instaurar l'Obra del Ballet Popular i que se celebra des de 1960. La motivació principal és establir un punt de connexió entre els sardanistes d'arreu del món, mitjançant una sardana unitària que es fa arribar a tots els casals catalans del món. Ja fa uns anys que la diada és coordinada per la Confederació Sardanista de Catalunya, que enguany ha escollit com a sardana unitària "Cantant l'amor" de Josep Vicenç i Juli, l'Avi Xaxu, de qui enguany es commemoren els 150 anys del seu naixement. Una tria que fa que la diada sigui especialment significativa per a l'agrupació escalenca que duu el nom d'aquest significatiu autor.

Aquest cap de setmana s'acaba el període de desescalada postconfinament i s'engega la fase anomenada "de represa", presidida sempre per les mesures identificades en la terna de distància de seguretat, higiene de mans i mascareta. En el món sardanista aquest període vindrà identificat per la represa de les activitats de l'Any XAxu. La primera després del confinament, diumenge vinent, 28 de juny a dos quarts d'una del migdia, a la pèrgola de Plaça Catalunya.

L'entrada al concert és gratuïta, però hi haurà aforament limitat a 250 places. Serà imprescindible fer reserva prèvia, ja sigui a través de l'Agrupació sardanista o bé a l'Alfolí -presencialment o a través del correu infomuseu@lescala.cat. Les localitats s'ubicaran respectant les distàncies de seguretat i serà obligatori l'ús de mascareta. Diumenge, dos quarts d'una a la pèrgola de plaça Catalunya, entrant pel camí Ample.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar