Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament considera poc creïble l'informe sobre la platja del Rec

L'alcalde dubta de la credibilitat de l'estudi de l'Agència Europea del Medi Ambient que vol prohibir el bany a la Platja del Rec ie s mostra convençut que aquest estiu no s'haurà de tancar la platja. Ajuntament i ACA estan estudiant possible fuites d'aigües residuals en el terme municipal.

Víctor Puga, alcalde de l'Escala, considera poc creïble l'estudi de l'Agència Europea del Medi Ambient on s'apunta que la Platja del Rec de Molí i la Platja del Fòrum, a Barcelona, són els dos punts negres de tot el litoral català per la seva mala qualitat de l'aigua i on no s'hauria de permetre el bany recreatiu. Una mala notícia a punt d'iniciar la temporada d'un estiu que, com a mínim, serà ben atípic per les conseqüències de la crisi provocada per la Covid-19.

De les nou analítiques que l'Agència Catalana de l'Aigua va fer l'any passat en aquesta platja, cinc van donar un resultat de qualitat excel·lent de l'aigua; dues, resultat bo; i només en dues ocasions va ser d'insuficient. En tot cas, Puga defensava que al llarg de l'hivern s'ha treballat per resoldre la situació i acotar possibles abocaments d'aigües fecals que provoquessin aquests mals resultats.

Sigui aquest o no el motiu dels resultats negatius de les anàlisis, cal tenir en compte que rec amunt les aigües residuals de Colomers, Jafre, Verges i La Tallada encara es continuen abocant al rec. L'ACA està construint el col·lector que les dirigirà cap a la depuradora d'Albons, una infraestructura de més de tres milions d'euros consistent en una xarxa de quasi 18 quilòmetres de canalització, donant cobertura a una població de 3.700 habitants.L'obra és un dels deutes pendents de fa més anys en el sanejament d'aquest territori. En una visita de l'aleshores conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, s'anunciava que tots aquests pobles estarien connectats a la depuradora en menys de dos anys. Això era l'any 2006. Avui l'obra encara no està acabada.En tot cas, des de l'Escala hi ha el convenciment que les anàlisis només han donat resultats negatius en moments puntuals i es té el convenciment que no s'haurà d'arribar a mesures dràstiques com el tancament de l'accés dels banyistes a la platja.

De moment, per aquesta temporada s'ha proposat dividir-la en tres sectors. Del total de 365 metres de longitud que té, s’establirà una zona de prohibició de bany de 160 metres de longitud a la part més propera a la desembocadura del rec. Després hi haurà una franja de 25 metres de longitud en què es permet l’accés de gossos. I els 180 metres més allunyats de la desembocadura seran per a banyistes. També s'ha demanat a l’ACA que afegeixi un nou punt de mostreig a la part nord de la platja.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar