Publicitat
Publicitat

L'Agència Europea del Medi Ambient vol tancar la Platja del Rec

A unes setmanes de l'inici d'una temporada turística que es veu complicada, L'Agència Europea del Medi Ambient ha demanat que es tanqui al bany la Platja del REC. Argumenta mala qualitat de l'aigua. L'Ajuntament de l'Escala ha reaccionat amb un comunicat.

L'Agència Europea del Medi Ambient ha demanat que es tanquin la platja del Rec del Molí a l'Escala i la del Fòrum a Barcelona per la "mala qualitat de l'aigua".Són les úniques zones de bany catalanes que han obtingut la pitjor qualificació i que això hauria  d'implicar el seu tancament aquesta temporada.L'agència  reclama a les autoritats que imposin mesures per reduir la contaminació i eliminar els perills per als banyistes.A la Platja del Rec hi desemboca el Rec del Molí, gestionat des de l'Agència Catalana de l'Aigua.Aquesta infraestructura d'origen medieval s'inicia a la resclosa de Colomers on es desvia part del seu cabal per als regants de l'esquerra del Ter. El canal principal travessa successivament els termes municipals de Colomers, Jafre, Verges, La Tallada d'Empordà, Bellcaire d'Empordà i l'Escala on desemboca al mar.

La majoria pengen de la depuradora instal·lada a Albons.Recordem que ara fa anys anys s'hi connectava Bellcaire mitjançant una estació d'impulsió.Una cosa semblant va passar l'any 2004, quan des d'Europa es qualificava d'insalubre la Platja del Rec.

Llavors, tan ACA com ajuntament, replicaven amb analítiques recents, on es demostrava tot el contrari, que la qualitat de l'aigua era excel·lent, tant al Rec com a la resta de platges del municipi.Avui l'ajuntament de l'Escala ha publicat una nota on explica que la temporada passada , de les 9 analítiques que es van fer , 5 van obtenir un resultat excel·lent, dues un resultat bo i només dues insuficient, considerant injusta la qualificació que s'ha fet des d'Europa.Justament dilluns passat l'ACA va prendre noves mostres de la platja.De cares a l'estiu ja estava previst que dels 365 metres de platja, els 160 més propers a la desembocadura quedin prohibits al bany i els 180 restants es dedicaran als banyistes

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar