Publicitat
Publicitat

L'Escala controlarà les platges amb agents cívics

L'Ajuntament de l'Escala està treballant a fons per a tenir les platges a punt en els pròxims dies. Tot i que al municipi no  dividirà la sorra amb parcel·les el consistori sí que contractarà una dotzena d'agents cívics que, en contacte amb la Policia Local, garantiran que es compleixi la normativa. El nou servei estarà operatiu com a mínim durant els mesos de juliol i agost.

L'Ajuntament de l'Escala està treballant per tenir les platges a punt en els pròxims dies. El consistori no limitarà l'accés a la sorra, com altres municipis de costa, però sí que fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania, perquè siguin ells mateixos els qui actuïn en conseqüència. Respecte les mesures de bany, les primeres accions són les instal·lacions de cartells informatius sobre les mesures de seguretat per la Covid-19 a l'entrada de les platges. Recordaran les normes d'higiene, demanaran que es guardi una distància mínima de 2 metres entre uns i altres i que també es deixi espai a la part més propera a l'aigua. A més, l'Ajuntament contractarà una dotzena d'agents cívics perquè informin els banyistes i, en col·laboració amb la Policia Local, s'assegurin que es compleix la normativa. Es preveu que, com a mínim, aquest nou servei estigui operatiu al juliol i a l'agost. Mentre no s'engegui, seran els agents de la Policia Local els qui s'encarregaran de garantir que les indicacions de seguretat es compleixen. 

 

La borsa de treball ja està oberta per a la contractació dels agents cívics d'estiu, cal anar a la pàgina web municipal http://www.lescala.cat/ca/oferta-publica/ Entre les funcions bàsiques del lloc de treball d'agent cívic destaquen: Realitza accions d'informació i vigilància a les platges, assegurant el compliment de les normes derivades del covid-19. Divulga i promou el civisme entre els usuaris d'espais i serveis públics. Desenvolupa activitats d'acompanyament en l'ús d'espais públics a grups específics o a persones dependents que ho requereixin. Amonestar verbalment aquelles conductes incíviques, i de vegades conflictives, o Facilita informació d'interès pràctic.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar