Publicitat
Publicitat

Avui s'ha reobert la zona blava d'hivern

Avui entrem en fase 2 de desconfinament. Això implica obertura de platges, d'interior de comerços, bars i restaurants, anul·lació de franges horàries i reobertura de zones blaves d'hivern, entre d'altres.

L'Escala, com tota la zona sanitària gironina i les de la Catalunya Central i del Garraf i Alt Penedès han entrat avui en l'anomenada Fase 2 de desconfinament. Un salt en el qual el més significatiu és la reobertura de les platges per a la pràctica del bany recreatiu i per anar a parar el sol, malgrat que el matí d'avui el temps no convidava massa a anar a la platja.El canvi serà significatiu també en bars i restaurants, on ja es permet l'obertura dels espais interiors amb un aforament màxim del 40% i servei en taules. Encara no està permès el servei en barres.I per contribuir en la mobilitat de vehicles, també avui es torna a activar la zona blava. De moment en l'àmbit reduït d'hivern, el que afecta estrictament el carrer Enric Serra i pintor Massanet i les places del darrera l'església i Plaça Nova.

La reobertura d'aquestes zones blaves arriba a quinze dies vista de l'entrada de la temporada d'estiu, que s'activarà, com cada any, el 15 de juny.

Amb la fase 2 s'eliminen les franges horàries per a fer esport i passeig, excepte per als majors de 70 anys, que es mantenen les de 10 a 12h i de 19 a 20h.Però un dels sectors on l'entrada en fase 2 ha estat més significatiu ha estat en el de l'educació. Aquest matí s'han reobert els centres de primària i de sencundària, si bé amb moltes restriccions i sense que aquesta reobertura signifiqui la represa de l'activitat lectiva. De com ha anat aquest retorn i de l'impacte o seguiment que ha tingut, en parlarem amb detall a l'informatiu de demà.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar