Publicitat
Publicitat

Els centres escolars preparen la reobertura per a la setmana vinent

La setmana vinent els centres educatius reobriran portes. Les dues escoles de l'Escala han acordat conjuntament el pla de reobertura, acotat només a alumnes d'infantil i de sisè. A l'institut, l'activitat continuarà de forma telemàtica i l'activitat presencial s'acotarà a casos específics de quart d'eso i segon de batxillerat. Entre avui i demà els centres comunicaran els detalls a les famílies.

L'entrada en fase 2 de desconfinament, si no hi ha canvi d'última hora, a la nostra regió sanitària. anirà acompanyada de la reobertura dels centres educatius, anunciada ja fa dies pel departament. Serà una reobertura molt condicionada encara a les mesures de seguretat i distanciament que s'han de preservar. Els equips directius han hagut de treballar a contrarellotge per acotar els plans d'obertura, dels quals les famílies en seran informades directament entre avui i demà.A primària, les dues escoles han treballat colze a colze per consensuar aquest pla, basat en els eixos marcats per Ensenyament. Això és: no es reprèn l'activitat lectiva sinó que es fa només un servei d'acollida acotat als alumnes d'educació infantil i d'últim curs -sisè- els pares dels quals no puguin treballar des de casa. Per aquests, el retorn a l'escola és voluntari. Ara els centres estan acabant de perfilar com es farà aquest retorn, quants grups es podran fer, quan personal podran disposar i tota la intendència per fer-ho respectant escrupulosament totes les mesures de seguretat.`De moment, s'apunta que la setmana entrant tornaran a l'escola els d'educació infantil i la setmana del 8 de juny, els de sisè.I es posa un èmfasi especial en puntualitzar que no es tracta d'un retorn a l'activitat escolar si no només un servei d'acollida acotat només a aquelles famílies condicionades per la impossibilitat de conciliar la feina amb la cura dels fills. 

Totes les famílies, tant de l'Esculapi com de l'Empúries rebran la informació detallada de com es fara aquest retorn i les rutines que s'hauran de seguir.El cas de l'institut encara és més acotat que el de les escoles. A l'Institut El Pedró, el pla de reobertura, com en el cas de les escoles, a punt d'aprovar, entre avui i demà, contempla que tota l'activitat formativa continua de forma telemàtica. Només es farà alguna activitat presencial puntual per als alumnes de final de cicle, és a dir, 4t d'ESO i 2n de Batxillerat. 

En tots els casos, es posa una cura especial en demanar a les famílies que no deixin de consultar els webs de cada centre, on s'hi va penjant la informació més actualitzada. I que en cas de qualsevol dubte, que contactin directament amb els responsables de cada centre a través del telèfon.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar