Publicitat
Publicitat

La biblioteca es prepara per a la reobertura

El servei de préstec i devolució de llibres de la biblioteca ja té data de reobertura: dimarts vinent. El personal ja torna a treballar presencialment, preparant els espais per a la nova situació.

La fase 1 de desconfinament es va aplicant també als centres públics com la biblioteca, els serveis de la qual s'aniran posant en marxa progressivament els propers dies. De moment, aquesta setmana encara roman tancada al públic, si bé el seu personal ja ha tornat al seu lloc de treball presencial. De moment, per fer l'adequació dels espais a la normativa específica pel que fa a limitació d'aforaments, distància de seguretat i adequació d'espais específics per a la recollida i lliurament de préstecs.No serà fins la setmana entrant, dimarts concretament, que s'activarà el servei de préstecs i devolucions. L'accés a l'interior de la biblioteca encara estarà tancat, però aquells usuaris que tenen llibres retirats abans del confinament i els volen tornar o aquells qui en vulguin recollir algun ja podran fer-ho. De dimarts a divendres en horari de matí, de dos quarts de deu a la una. S'han habilitat unes caixes habilitades especialment a l'entrada de la biblioteca. Fora d'aquest horari, el retorn es podrà fer a la bústia externa de retorns.Val a dir que els llibres retornats es posaran en caixes precintades en un espai separat durant 14 dies per alliberar-los de possible contaminació. Quanhagin passat el període de quarentena es retornaran de la fitxa de l'usuari i es desenfectaran les cobertes amb alcohol. Per tnat, no constaran com a retornats ifns que hagi trascorregut tot aquest període.Pel que fa al préstec, abans d'anar a la biblioteca s'haurà d'haver fet la demanda via trucada telefònica al 972.771707 o al correu biblioteca@lescala.cat. I des del centre s'avisarà a l'usuari quan pot anar a recollir el llibre o llibres.Aquest sistema funcionarà només pels documents del fons de la biblioteca municipal, no encara pel préstec interbibliotecari.

Setmana del 26 al 30 de maig 2020: Obertura del servei de préstec i devolucions. Com funcionarà? - No es permetrà l'accés a l'interior de la biblioteca. - Horari públic: matins de 9:30 a 13:00 h de dimarts a divendres. - Recollida dels documents en préstec que es van deixar abans de la crisi sanitària de la Covid- 19. En horari públic: a les caixes habilitades especialment a la porta d'entrada de la biblioteca. Durant la resta del dia: a la bústia externa de retorns. Important: els llibres que es retornin es posaran en caixes precintades en un espai separat durant 14 dies per alliberar-los de possible contaminació. Quan hagin passat el període de quarantena es retornaran de la fitxa de l'usuari i es desinfectaran les cobertes amb alcohol. Per tant, no constaran com a retornats per l'usuari fins que hagi transcorregut el període de quarantena. Aquesta és una mesura de protecció per als treballadors i per als usuaris que agafaran els llibres en préstec posteriorment. - Es farà servei de préstec sempre que s'hagi fet petició prèvia per telèfon (972771707) o per correu electrònic (biblioteca@lescala.cat) deixant ben clar què és el que necessiteu. Aquestes peticions es prepararan i s'entregaran als usuaris quan se'ls digui que poden venir a recollir-les. - El servei de préstec interbibliotecari encara no estarà disponible. Totes les peticions hauran de ser dels documents que tenim disponibles a la biblioteca municipal. Penseu que podeu consultar el catàleg Argus en línia per saber els documents que tenim a la vostra disposició: http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/search*cat - S'oferirà servei d'informació bibliogràfica per telèfon o per correu electrònic. Aquest procediment s'aplicarà a totes les biblioteques que reobrin els seus serveis. Estem en una situació excepcional on tots patim inconvenients que en circumstàncies normals no patiríem però vetllarem per garantir la seguretat dels nostres usuaris.

Obrim els museus: El Museu, un espai segur i saludable. La crisi de la pandèmia del virus COVID-19 ha fet visible l'alt valor social de la cultura i per aquest motiu, els Museus i Arxius han proveït les llars de recursos i serveis online, participant i ajudant en la salut espiritual i psicològica durant el confinament a casa, tal i com s'ha fet pel Dia Internacional dels Museus. Els Museus de l'Escala (Museu de l'Anxova i de la Sal i Alfolí de la Sal-Museu de l'Escala) ens hem adaptat aplicant les recomanacions que ens fa arribar la Direcció General de Patrimoni Cultural per obrir els equipaments amb seguretat. Des d'avui estan oberts amb visites individualitzades, en grups reduïts i sempre mantenint la distància de seguretat entre persones, sobretot a les sales d'audiovisuals, a més de seguir uns itineraris dissenyats per no coincidir diferents visitants. Per més informació: museu@lescala.cat L’Arxiu de l’Escala: El patrimoni documental no es veu afectat en si mateix per la presència de la COVID-19, però durant la seva manipulació, sí que pot ser una font d’infecció, ja que el virus pot mantenir-se en la superfície dels documents que custodien els arxius. Per tant, per garantir tant la integritat del patrimon

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar