Publicitat
Publicitat

Valoració molt positiva de la celebració virtual del DIM 2020

Tot i el confinament, la celebració del Dia Internacional dels Museus, ha estat tot un èxit. Les propostes virtuals van tenir una gran acceptació entre el nombrós públic que va seguir les activitats des de casa. El MAC Empúries i els museus de l'Escala, valoren les jornades positivament i obren portes a millorar la proposta per seguir oferint contingut virtual.

El Dia Internacional dels Museus ha caigut en plena desescalada pel coronavirus i els equipaments culturals han plantejat diverses propostes virtuals per celebrar-ne l'efemèride. Les visites virtuals han estat el plat fort del DIM 2020 i realment ha estat molt ben acollides pel públic.

La celebració ha tingut lloc de 16 al 18 de maig, oferint un ampli contingut a les xarxes com: entrevistes, concursos i jocs. Per oferir les tradicionals visites els equipaments s'han reinventat i transformat en tours virtuals , una experiència que ha permès apropar aquests espais a la gent i que des de l'Escala s'ha valorat molt positivament.

Malgrat que els museus poden rebre públic des de la fase 1 de la desescalada, amb un terç de l'aforament, mantenint la distància de seguretat i amb mampares per limitar el contacte amb els visitants a les taquilles, entre altres mesures de protecció, la gran majoria no ho farà fins al començament de juny. A l'Escala, tant el MASLE com l'Alfolí de moment fan treball internament per adaptar els espais a la nova normativa. Un cas similar viu el MAC Empúries, que preveu obrir més endavant.

De totes maneres, s'anima a la gent a visitar els espais culturals, des de l'Escala s'ha treballat per oferir tots els equipaments culturals gratuïtament i així animar a la gent a visitar els centres.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar