Publicitat
Publicitat

Demà s'obren les preinscripcions escolars

Demà s'obre el període de preinscripcions per al curs escolar 2020-21. Un procés que s'haurà de fer prioritàriament de forma telemàtica. A l'Escala, s'ofereixen 73 places de primària i 115 de secundària. El mes vinent s'obriran per a l'escola bressol municipal. I ahir ho van fer les del Pla de Transició al Treball

Aquelles famílies amb infants en edat d'iniciar l'educació primària o que han de fer el salt a l'institut han de formalitzar a partir de demà el tràmit de preinscripció al centre on volen escolaritzar-los. En l'àmbit de primària, s'ofereixen 48 places a l'Escola Empúries i 25 a l'Escola l'Esculapi. Pel que fa a la secundària l'Institut ofereix 115 places de primer d'ESO. Degut al confinament provocat per la pandèmia de Covid-19 i en prevenció de contagis, el tràmit de preinscripció s'haurà de fer, preferentment, de forma telemàtica, a través dels webs de cada centre o del portal preinscripció.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda pel formulari telemàtic. La documentació requerida s'haurà de lliurar escanejada o fotografiada mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Aquelles famílies amb problemes per fer el tràmit online podran fer-ho presencialment del 19 al 22 de maig. Caldrà que demanin cita prèvia al centre o bé per telèfon o a través d'internet. Als webs de cada centre hi ha la informació detallada sobre l'horari, correu electrònic, telèfon i l'eina de cita prèvia.

A causa del tancament dels centres per la Covid-19, ni les escoles ni l'institut han tingut oportunitat de fer les jornades de portes obertes que eren habituals els dies abans de la preinscripció. Visites que es supleixen a través d'imatges i vídeos que cada centre ha penjat a les pàgines web, així com dels seus respectius projectes educatius.

Pel que fa a estudis post-obligatoris, la preinscripció de batxillerat, es farà del 27 de maig al 3 de juny; els cicles de grau mitjà d'FP i d'arts plàstiques i de disseny, del 2 al 8 de juny. Els cicles de grau superior de les mateixes modalitats, del 10 al 17 de juny. I el Pla de Transició al Treball (PTT) va obrir les preinscripcions ahir i es podran fer fins el 22 de maig.I la pre-escolar, és a dir, l'escola bressol municipal Ballmanetes, té previst obrir preinscripcions de l'1 al 5 de juny.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar