Publicitat
Publicitat

El petit comerç torna a treballar de nou

El petit comerç respira després d'un mes de confinament, a l'Escala l'activitat comercial ha estat molt diferents en relació amb el tipus de comerç. Uns han pogut obrir pràcticament cada dia, altres han adaptat el negoci amb servei a domicili i maluradament molts han estat tancats.

L'activitat comercial del poble s'ha vist afectat allarg d'aquest mes llarg de confinament. Deixant moltes botigues tancades, altres readaptant-se per fer servei a domicili i només s'han vist obertes, en general, les d'alimentació i forns de pa. Molts comerciants esperaven aquest dilluns 11 per rebre els primers clients sense necessitat de cita prèvia. Però de moment aquest desig haurà d'esperar. A l'Escala el comerç s'ha adaptat a la situació amb diverses opcions, sempre aplicant les normatives del confinament. En són exemple Bricolatge Comas, qui disposava de materials epis i va adaptar el negoci per poder fer serveis a domicili, ideal per a tots els escalencs que han aprofitat el confinament per fer reformes a casa.

Ara ja amb l'entrada amb vigor de la fase 0 i a l'espera de la fase 1, el negoci ha obert portes amb restriccions d'aforament i també amb horari modificat, només matins de 10 a 13h

Un altre situació és la viscuda per les floristeries, les quals van tenir pèrdues molt importants al principi en treballar amb producte fresc i viu , sense comptar amb campanyes comercials importants i perden la temporada de primavera, una de les més destacades de l'any per aquest sector.

Vist que el confinament era llarg, van optar per la venda online i les comandes per whatsapp i xarxes socials. Així van mig salvar la campanya de Sant Jordi i també el Dia de la mare, ara ja poden obrir el local, això sí, sota cita prèvia.

Finalment destacar les botigues que han hagut de mantenir el negoci tancat fins a l'entrada de la fase 0. A l'Escala molts negocis, han viscut aquesta situació. Llibreria Vitel·la, ho ha viscut en primera persona. Un negoci vulnerable, que ha perdut la campanya de setmana santa i també la de Sant Jordi, una de les més importants de l'any.

El confinament ha servit per buscar noves idees i també per veure el suport de la gent qui ha encarregat comandes per recollir amb la reobertura del local.

Per tot plegat, i malgrat que els auguris per al petit comerç no són tan negres com fa unes setmanes, la incertesa del futur fa preveure múltiples escenaris, tant pessimistes com optimistes. Ara per ara el que més preocupa són les incerteses del calendari de desconfinament i les normatives previstes.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar