Publicitat
Publicitat

Dubtes en la reobertura de la restauració

A banda del desastre econòmic que significa la Covid-19, la manca d'una data sobre quan i com es farà la desescalada i quines seran les mesures que hauran de prendre els establiments són algunes de les qüestions que més preocupen el sector de la restauració local. Molts han buscat alternatives per adaptar-se a les noves situacions, adaptant locals, fent menjar per emportar o activant promocions de desconfinament.

Les fases de desescalada previstes pel govern, permetrà aviat que els bars i restaurants puguin obrir aplicant restriccions d'aforament i respectant unes normes de seguretat estrictes. Aquest fet i ara amb l'allargament de la fase 0 fa que molts locals no els surti rentable obrir. Des del dia 4 de maig, amb l'arrencada de la fase 0 del desconfinament, els restaurants poden servir menjar per emportar. Però no poden obrir les seves terrasses i tampoc servir a l'interior del negoci. Amb aquestes condicions moltes vegades els números no surten i molts es plantegen continuar tancats.

De moment i després d'anunciar que Girona no entre en fase 1, s'haurà d'esperar un temps per poder menjar o prendre alguna cosa als bars i restaurants de l'Escala. Les ajudes municipals poden ajudar a pal·liar la situació, però sense clients i amb la poca previsió de turisme la temporada serà complicada.

Per això són molts els locals que han decidit reinventar-se i aprofitar les poques escletxes que els dóna el pla de desescalada per tornar a reactivar el negoci. En són exemples iniciatives com els menús de desconfinament o publicar receptes a les xarxes per mantenir el contacte amb els clients. Algunes propostes han funcionat molt bé, per això no es descarta continuar.

Tot i això l'opció d'obrir els locals amb el servei de menjar per emportar guanya cada dia més terreny, ja que sembla ser de moment la millor opció per continuar amb el negoci obert.

Tot i la situació, el seu punt de vista destaca per l'optimisme a les portes d'un estiu que es planteja econòmicament més que complicat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar