Publicitat
Publicitat

Les clíniques veterinàries actives durant el coronavirus

El Col·legi de Veterinaris llança un missatge de calma després que s'hagi difós que alguns animals poden contraure el covid-19. Cédric Vergès, del centre veterinari Gomis-Vegès de l'Escacala explica tots els detalls.

Aquests dies, els centres veterinaris continuen oberts, però han hagut de prendre mesures especials. Per anar-hi, abans cal demanar cita prèvia, i un cop allà s'han de mantenir les distàncies de seguretat per evitar aglomeracions a la sala d'espera. A més, l'animal només pot anar al veterinari acompanyat d'una sola persona i, com a mesura més extrema, a dins de la consulta el propietari no hi pot entrar.

S'han restringit visites i també s'han ajornat cirurgies no urgents, però en el cas de les vacunes s'ha obert un parèntesi excepcional. Els cadells s'han de vacunar i també es continua amb el calendari de la vacunació per leishmaniosis.

El nou coronavirus ha generat una crisi sanitària global que té conseqüències en tots els àmbits de la vida. Està clar que tots els esforços se centren en la protecció de les persones, però moltes d'aquestes persones els preocupa quin paper poden tenir les mascotes en aquesta epidèmia. Els veterinaris llencen un missatge de calma després que s'hagi difós que alguns animals poden contraure el coronavirus. Els experts asseguren que són casos puntuals i que, per tant, els responsables d'animals de companyia poden estar tranquils. Això sí, s'han de prendre mesures higièniques i en cas de patir la malaltia es recomana deixar la mascota temporalment a casa d'un familiar o amic.

Cédric Vergès també recorda que en cap cas els animals ho transmeten als humans.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar