Publicitat
Publicitat

El regidor d'En Comú demana ampliar garanties socials

En Comú l'Escala lamenta la saturació del sistema sanitari per la crisi del Covid-19 i augura canvis profunds en el sistema assistencial actual. A nivell econòmic, Albert Pons creu que cal superar  el sistema assistencial actual per un sistema de cobertura universal posant damunt la taula la renda bàsica univesal.

Albert Pons, regidor portaveu de En Comú l'Escala, lamenta que les polítiques sanitàries aplicades durant l'última dècada hagin deixat un sistema sanitari mab unes plantilles i equipaments insuficients per a fer front a una crisi sanitària com la provocada per la covide-19. Pons considera que, un cop superada la crisi, caldrà un replanteig profund del sistema.

A nivell local, Albert Pons proposa diferents mesures de tall econòmic per ajudar a atenuar les conseqüències econòmiques que provocarà la crisi sanitària.Entre elles reducció o suspensió de taxes i impostos i ajudes directes en conceptes socials.

Més a llarg termini, des d'En Comú l'Escala consideren que, en el camp de política socials, haurà quedat obsolet el model de sistema assistencial i caldrà anar cap a un sistema de cobertura universal, posant sobre la taula conceptes com el de renda garantida o renda bàsica universal.

Amb tot, Pons exhorta la població a seguir escrupulosament les instruccions de les administracions i intentar mantenir un estat d'ànim alt per sortir-se'n de arribar a superar la crisi.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar