Publicitat
Publicitat

L'ABS de l'Escala posa en marxa un pla de contingència pel Coronavirus

Tot preveient  futurs casos de Coronavirus  la Fundació Salut Empordà ha posat en marxa un pla de contingència. Es posposaran totes les visites, proves  i  tractaments que no siguin urgents per alliberar espais i professionals. Les cites posposades es comunicaran per telèfon als usuaris.

L'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala posa en marxa a partir d'avui un pla de contingència, un conjunt de mesures per poder fer front al Coronavirus.Afecta tant al CAP de l'Escala com als consultoris de les poblacions veïnes que en depenen.L'objectiu és anar alliberant recursos, tant d'espai com humans, per tal de poder oferir la millor atenció als afectats des del moment que puguin aparèixer els primers casos.Un altre cas és quan l'atenció va adreçada a nens.Queden també afectades les visites concertades on es prioritzarà donar la informació per telèfon o consultar-la per internet.

També s'ajornen totes les visites relacionades amb odontologia.Aquesta reordenació facilitarà també fer el seguiment de casos sospitosos de contagi.Els usuaris que tenien hora donada de visita, anàlisis o qualsevol altre gestió amb el CAP de l'Escala rebran una trucada telefònica que els informarà sobre les noves data i hora per fer el tràmit.Des de la Fundació Salut Empordà es demana també que en cas de creure que es tenen els símptomes del coronavirus, abans d'acudir al CAP, els usuaris es facin el test de quatre preguntes que es pot trobar a internet, i si surt positiu truquin al 061 on rebran les instruccions del que han de fer.Tot plegat busca no col·lapsar el sistema sanitari i oferir el millor servei possible.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar