Publicitat
Publicitat

Estrena de "Solitud" al TNC

Avui s'estrena l'adaptació teatral de la novel·la "Solitud" al Teatre Nacional de Catalunya. Ha estat dirigida per Alícia Gorina. El grup de lectura de la Biblioteca l'anirà a veure dissabte de la setmana vinent. 

 

Així sona el tràiler del projecte 'Solitud', dirigit per Alícia Gorina i que s'estrena aquest vespre a la Sala Petita del TNC. El mes de novembre passat, el públic escalenc ja en va poder conèixer els detalls, de la mà de la mateixa directora, que va participar en el cicle de conferències "Un novembre per a Víctor Català". I els amants de l'obra més emblemàtica de Caterina Albert podran veure-la en directe dissabte de la setmana vinent.

La producció del TNC, que s'ha inclòs en el marc de l'"Epicentre pioneres", vol mostrar la veu d’un dels personatges femenins més apassionants de la literatura catalana, la Mila. L'espectacle, com la novel·la, serà un periple d’una enorme intensitat vital, marcat per la magnètica descoberta del desig i el cru aprenentatge de la soledat. Tota una invitació a capbussar-se en la fascinant riquesa literària de la novel·la i en descobrir temes com el paisatge per expressar l'existència, l'animalitat enfront de l'evolució cultural i tècnica o el temps com a geografia humana.

Pepo Blasco, Ona Grau, Oriol Guinart, Pol López, Laura Luna, Adriana Parra, Maria Ribera, Adrià Salazar i Pau Vinyals són els actors i actrius escollits per escenificar papers tant destacats com el de la Mila. L'obra tracta l'itinerari vital i interior de Mila, la protagonista. A la manera de les novel·les modernistes, és una història d'autoconstrucció i descobriment de la pròpia personalitat. Mila és una dona insatisfeta amb la seva relació matrimonial; el seu marit és un home gandul i amb poca personalitat, a qui ha de seguir per fer-se càrrec d'una ermita en una muntanya solitària i abrupta. La profunda insatisfacció que pateix la porta al desequilibri emocional, que intenta pal·liar amb les relacions personals que manté amb altres personatges, sobretot amb el pastor. 

En el marc de les activitats complementàries a la representació, es podrà veure la pel·lícula basada en Solitud, dirigida per Romà Guardiet, el dimarts 10 de març a les 17h. a la Fimoteca de Catalunya. Així mateix, també s'ha programat un col·loqui postfunció, que comptarà amb la participació de l'editora Maria Bohigas, el divendres 13 de març. Solitud estarà en cartellera del 5 de març al 5 d'abril, després de la temporada al TNC, es representarà arreu de Catalunya.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar