Publicitat
Publicitat

Assemblea general de la XATIC a l'Escala

Avui s'ha oficialitzat l'ingrés del Museu de l'Anxova i de la Sal i de l'empresa Anxoves Solés a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, que ha celebrat la seva assemblea general a l'Escala. Des de l'Ajuntament es valora aquest ingrés com una oportunitat més per a la desestacionalització turística.

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC, és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya, incloent Museus, Centres d’Interpretació, Antigues Fàbriques o Mines d’arreu del territori català. Des d'avui compta entre els seus associats l'Ajuntament de l'Escala a través del Museu de l'Anxova i de la Sal i també l'empresa Salaons Solés. Així s'ha aprovat en l'assemblea general de l'entitat celebrada a la sala d'actes del Museu de l'Anxova i de la Sal. Xatic s'ha interessat pel patrimoni anxover de l'Escala i la seva tradició de salaó.

Des de l'Ajuntament, alcalde, regidora de turisme i directora del museu han coincidit a considerar com a molt important l'entrada a la Xarxa, especialment pel que pot ser un atractiu i una difusió afegida als valors patrimonials locals com a oportunitat de desestacionalització turística.

En el sí de la Xatic hi ha tant organismes públics com privats. Entre aquests últims, ja fa mesos que es va adherir a la xarxa una de les empreses anxoveres escalenques, Salaons Solés.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar