Publicitat
Publicitat

Aprovat el Pla de Cogestió de la Sèpia

Ahir al vespre es va reunir a l'Escala el Comitè de Cogestiò de la Sèpia de les Badies de Roses i Pals. Després d'un any i mig de feina s'ha aprovat el Pla de gestió d'aquest cefalòpode amb la complicitat dels sectors públic i privat. 

El Comitè de Cogestió de la Sèpia de les badies del  Golf de Pals i de Roses s'ha reunit a l'Escala i  ha arribat a un consens per aprovar el Pla de Gestió d'aquesta espècie ens aquests espais del litoral gironí.El comitè està format per representants de món científic, pescadors, l'administració i les ONGs.Entre d'altres el nou pla inclou regular les arts de pesca, una aturada biològica d'un mes o la incorporació del sector recreatiu per d'aquesta manera tenir constància de totes les captures a l'hora de prendre decisions.L'inici de la tramitació del pla va ser el setembre de 2018. Ha fet falta quasi un any i mig per redactar el pla i arribar a un consens de totes les parts.

El pla està preparat per amotllar-se a la situació de cada moment.

Tot i que l'aprovació definitiva i la signatura no es farà fins d'aquí unes setmanes, la seva aplicació és immediata.

Pel que fa als pescadors veuen bé que hi hagi un control sobre la pesca de la sèpia, i esperen que resolgui conflictes que s'han generat al llarg dels anys.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar