Publicitat
Publicitat

Tres de Ronda a la primera Llongada de temporada

Més de seixanta comensals a l'estrena de la tercera temporada de La Llongada, amb el grup Tres de Ronda al restaurant Orígens. Una reivindicació de la sardana com a peça pròpia del cant de taverna. La Llongada programarà un sopar-cantada cada primer cap de setmana de mes fins a juny.

El grup Tres de Ronda, format per Ramon Manent, David de la Higuera i Pol Aumedes ha estat l'encarregat d'obrir el cicle "La Llongada - sardanes a taverna i més" que promou per tercer any consecutiu l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu. El cicle preveu un sopar cantada cada mes fins a juny, intentant rememorar l'ambient típic de les antigues tavernes on  els pescadors feien passar l'estona cantant havaneres, valsets, sardanes... totes aquelles peces que avui definim com a cant de taverna. Un gènere que els Tres de Ronda entenen a la perfecció.

L'espontaneïtat que genera una sobretaula, la proximitat del públic amb els cantants fan que grups com Tres de Ronda es trobin com peix a l'aigua en aquest context de taverna.

A la primera cantada de temporada hi han assistit més d'una seixantena de persones que pràcticament omplien l'aforament del restaurant Orígens. Això omplia de satisfacció els organitzadors d'un cicle del qual se n'ha arrencat la tercera edició, amb un format estabilitzat i que atrau un públic molt fidel. Essent organitzat per l'Agrupació Sardanista AVi Xaxu, la sardana té un protagonisme important en aquestes cantades, tot i que no exclusiu. Jordi Gallegos, però, no s'està de reivindicar la sardana cantada com a peça fonamental d'allò que entenem com a cant de taverna.

Ha engegat, doncs, La Llongada de 2020. Es preveuen cinc sopars-cantada. La segona, per al dissabte 7 de març.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar