Publicitat
Publicitat

Els danys del temporal a l'Escala són de 400 mil euros

L'ajuntament de l'Escala xifra els danys de la llevantada en uns 400 mil euros. La Junta de Govern va aprovar ahir enviar un requeriment a Endesa perquè faci les inversions necessàries per evitar futurs talls de subministrament.

Els danys ocasionats per la llevantada i el temporal de la setamna passada han acabat sent prou modestos, comparat amb altres poblacions del litoral, un cop feta la primera valoració oficial. S'han xifrat aquests danys en prop de 400 mil euros, amb la platja del Portitxol i el passeig peatonal d'Empúries com a punt més afectat. 

A banda dels danys més o menys visibles, una de les afectacions que s'han reiterat en aquest capítol han estat els talls de llum, amb casos concrets de fins a cinc dies sense subministrament elèctric. Els problemes s'han localitzat en punts com el tram final de la Closa del Llop  o el carrer Codolar. La reiteració del problema ha portat la Junta de Govern Local a aprovar, en la reunió d'ahir, un requeriment exigint a la companyia elèctrica una solució definitiva.

 

L'alcalde va reconèixer les dificultats existents per tenir un tracte directe amb Endesa i va demanar la implicació de les administracions a l'hora de pressionar la companyia perquè faci les inversions necessàries per posar al dia la xarxa.

A banda dels danys econòmics i dels problemes amb la llum, aquest episodi de temporal ha deixat també afectacions sobre el patrimoni com ara el trencament de la Roca del Salpatx. Un element de referència per a les embarcacions que havia tingut la funció de piló d'amarrar per a embarcacions de cabotatge. En ple segle divuit, essent alcalde Josep Maranges de Marimon, se'n van fer construir fins a 10 al llarg del nostre litoral, dels quals en queden només els 2 de la Riba. Malgrat tot, es considera inviable la possibilitat d'intentar reconstruir la roca del Salpatx per recuperar el seu aspecte de bota tant característic.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar