Publicitat
Publicitat

Un dels temporals més intensos dels últims 30 anys

Onades d'entre set i vuit metres d'alçada i més de 70 litres per metre quadrat en la primera nit de temporal, un dels més virulents de les últimes dècades. Talls de llum generalitzats i nombrosos incidents a la via pública i carreteres de l'entorn de l'Escala. El temporal de mar començarà a anar a la baixa a partir d'avui, però tornarà a ploure amb intensitat aquesta nit i la vinent.

En ple episodi encara de temporal de llevant, les afectacions s'han fet evidents al llarg d'aquest matí. Sobretot a primera línia litoral. Al Passeig Jesús Maria Isern, els embats de mar han arrencat algunes lloses de la barana i de la graderia del Port d'en Perris, on els còdols han estat empesos fins al carrer. A La Platja, la sorra ha estat quasi desapareguda i a Empúries, on el Llevant hi pica de ple, les platges queden envaïdes pels embats i carregades d'algues i altra brossa arrossegada pel mar.

Les sortides de bombers, policia local i altres cossos han estat constants al llarg de tota la nit. Entre les incidències, al carrer Mirador del Pedró, el vent ha trencat una branca de grans dimensions d'un pi, fent-la caure al mig del carrer, que posteriorment ha estat retirada per efectius de la brigada municipal; a l'avinguda Montgó número 260, a l'alçada del Camping Paradís, un cotxe ha xocat contra una altra branca de pi trencada, sense que hi hagués danys personals; a la zona del Riuet, els bombers han hagut de retirar un vehicle que havia quedat bloquejat pel fang i l'acumulació d'aigua; son alguns dels nombrosos incidents viscuts aquesta nit passada, als quals s'hi han de sumar els nombrosos contenidors arrossegats pel vent o episodis de teules arrencades i caigudes a la via pública. Però un dels efectes que més maldecaps ha provocat han estat els talls de llum. Talls reiterats de pocs minuts des del capvespre, que es convertirien en un tall  que ha deixat sense llum més de 200 mil abonats arreu de les comarques gironines que no s'ha solucionat fins aquest matí. A bona part del municipi s'ha recuperat el subministrament elèctric pels volts de quarts de nou del matí, si bé en algun barri no han tingut llum fins ben entrat el matí.La normalitat ha estat alterada també als centres educatius, especialment l'Institut, on s'han suspès les classes perquè no hi havia transport escolar. A les escoles de primària i a l'escola bressol Ballmanetes, sí que s'ha fet jornada lectiva normal, si bé moltes famílies ja no han portat els nens a l'escola. Tant és així que a l'escola bressol i a l'escola Esculapi l'afluència ha estat d'escassament la meitat dels alumnes. A l'Empúries, tot i que molts alumnes tampoc han anat a classe, l'afluència ha estat superior.

Amb tot, des de l'Ajuntament s'han activat tots els plans d'emergència i tots els efectius disponibles estan al peu del canó pel que pugui fer falta. I és que l'episodi de temporal no s'ha acabat, encara.

Per a saber-ne més, connectem amb el nostre home del temps, perquè ens posi en context aquest episodi de temporal.

Bon dia, Sergi, 

1. Etiquetàvem a l’obertura d’aquest informatiu el temporal que estem vivint d’”històric”. Quins elements fan que l’hi puguem considerar? 

2. I ara què? El temporal no s’ha acabat. Què li queda?  

Gràcies, Sergi, t’escoltem al final de l’info, a les previsions.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar