Publicitat
Publicitat

Temporal de vent i pluja de primera magnitud

Temporal de mar i pluja de primera magnitud. Aquesta nit i demà al matí arribarà a la seva màxima intensitat. Protecció Civil activa totes les alarmes i, de moment, ja hi ha punts tancats per prevenció. Les onades poden arribar a oscilar per sobre dels set metres d'alçada.

Aquest matí s'ha tallat l'accés de vehicles al Port d'en Perris i s'ha tallat l'accés de vianants a la passera inferior del passeig marítim i al camí dels enamorats. D'altra banda, s'han obert embornals per evitar que s'embussin per acumulació de brossa. Son algunes de les mesures de precaució que s'han pres davant la previsió d'intensa pluja i temporal fort de llevant. Es tracta d'un temporal de primera magnitud que arribarà a la seva màxima intensitat entre aquesta nit i demà al matí. Per saber-ne més detall, connectem directament amb en Sergi Corral. Bon dia, Sergi, fes-nos cinc cèntims de les dimensions d'aquest episodi de temporal.

Per fer-nos-en una idea més acurada, a quins temporals podem comparar-lo? Arribarà a la intensitat de l'històrica llevantada de sant Esteve de 2008?

Davant d'això, Protecció Civil ha activat tots els plans d'emergència. A nivell local s'han près mesures de prevenció com les que citavem a l'inici d'aquesta crònica. Però podem afegir o reiterar les precaucions bàsiques que ha de tenim tothom en compte, no?

Temporal de mar i pluges intenses són dos factors que, sumats, dificulten especialment que rius i rieres desaigüin a mar, amb alt risc d'inundació... A l'entorn de l'Escala com ens afecta?

Gràcies, Sergi, per la teva atenció. N'estarem molt al cas.

Fins demà, Sergi

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar