Publicitat
Publicitat

Avui s'inicia l'Any Xaxu

Avui s’inicia l’Any Xaxu, just el dia que es compleixen 150 anys del seu naixement. Una ofrena floral a la seva tomba ha servit d’inici d’un cúmul de més de vint activitats que s’aniran succeïnt al llarg de tot aquest any, tant a l’Escala com en les poblacions més vinculades amb el Xaxu.

Una representació municipal i de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu s'han trobat aquest matí davant la tomba de Josep Vicens i Juli on han fet una ofrena floral en honor a qui fou un dels compositors més populars de tots els temps, conegut popularment pel sobrenom de l'Avi Xaxu.

L'ofrena d'aquest matí ha estat el primer de més d'una vintena d'actes que s'aniran succeïnt al llarg de tot aquest 2020. Tot un seguit d'actes, entre concerts, audicions, cicles de conferències i d'altres, amb l'objectiu d'homenatjar i reivindicar la figura del Xaxu, tant la seva obra artística com la seva faceta més humana.

La programació de l'Any Xaxu tindrà tres eixos el primer dels quals vol redescobrir i difondre la figura humana de l'autor; el segon és recuperar i difondre la seva obra musical i finalment, el tercer, reivindicar la importància del músic en el món cultural i musical català des d'una visió àmplia, sense acotar-la només a la sardana.

Entre les activitats previstes hi ha un cicle de xerrades pels mesos de primavera i tardor, un cicle d'excursions i visites als municipis que van marcar la vida del Xaxu o l'edició d'un doble cd amb el més destacat de la seva obra. A nivell local, se'l tindrà present en les activitats sardanistes habituals com l'Aplec, la Diada Nacioanl, la Nit dels Músics o el concert d'estiu del CER. També s'està treballant perquè el concert de fi de curs de l'escola de música giri entorn la figura del Xaxu i perquè la revista "Camí de Ronda" li dediqui bona part del seu número de 2020.Les activitats especials, però, no s'acotaran només a l'àmbit local. 

Avui ha començat l'Any Xaxu. I dissabte vinent hi ha ja el primer acte rellevant. Un concert presentat com "XAxu. Sardanes, peces corals i aputns musicals". A les cinc de la tarda, al CER, amb la cobla Els Rossinyolets, el Cor Indica i el pianista Ivan Joanals.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar