Publicitat
Publicitat

Presentació del llibre i documental Demà tindrem sort

L'Escala acull la presentació del llibre i el curtmetratge 'Demà tindrem sort. La història de Joan Pacheco, un nen a l'exili'. Un acte que va comptar amb la presència de l'escriptora Núria Martí i part de l'equip tècnic del documental.

La sala del CER de l'Escala va acollir la presentació del llibre i curtmetratge 'Demà tindrem sort. La història de Joan Pacheco, un nen a l'exili', el darrer llibre de la filòloga i escriptora Núria Martí impulsat per Òmnium Gironès i editat per Curbet Edicions l'abril de 2018. Un acte organitzat des d'ANC L'Escala que va comptar amb la presència de l'escriptora i coguionista del documental, i també de bona part de l'equip tècnic de la peça audiovisual com el director i l'ajudat de direcció.

"Demà tindrem sort" és el testimoni directe d'uns anys que encara no s'han esborrat del tot de la memòria col·lectiva. Explica el testimoni del gironí Joan Pacheco que, a primers de febrer de 1939 i amb només 8 anys, va haver de marxar cap a l'exili de França amb la seva mare i el seu germà més petit. És el testimoni del coratge, vitalitat i esperança d'una persona que, 80 anys després, ha volgut parlar i explicar uns fets dolorosos de la història recent. Martí ho presenta amb una novel·la plena d'optimisme i sense caure en situacions melodramàtiques. Sempre amb la mirada posada a no oblidar.

La història de Joan Pachecho, està farcida de moments cruels i també de molta tendresa. Alguns d'aquests moments històrics, s'han pogut escoltar diverses vegades explicades per la gent gran del poble. Moltes d'ells són molt recents avui dia.

Després de la bona acollida del llibre, va arribar l'oportunitat de rodar el curtmetratge "Demà tindrem sort", una adaptació del llibre i amb la veu en off del mateix Pacheco. Un projecte altruista que vol ser un homenatge a la memòria.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar