Publicitat
Publicitat

Veda peix blau

El sector de l'encerclament comença avui una nova temporada de veda de pesca. Un mes d'aturada per a afavorir la regeneració dels bancs de peix i aprofitar per a fer manteniment de les embarcacions.

Avui s'ha donat per tancada una nova temporada de pesca del sector de l'encerclament. s'acaba una temporada amb resultats desiguals. Bones pesqueres fins a finals d'agost i caiguda dràstica a partir del mes de setembre. Resultats molt semblants a la temporada passada.

No hi ha una raó concreta per aquesta davallada de captures. Pot influir-hi l'augment de temperatura de l'aigua del mar, que perjudica el desenvolupament del plancton, principal aliment de la sardina i l'anxova. O pot influir-hi també l'abundància de peixos depredadors d'aquestes espècies com els dofins o les tonyines.

Ja fa uns anys que l'aturada hivernal es fa d'un sol mes, amb la voluntat d'ajudar a la recuperació dels bancs de peix. Un temps que s'aprofita també perquè les tripulacions gaudeixin de vacances i perquè els armadors facin el manteniment i reparacions necessàries de les embarcacions. Al sector no hi manca, però, la queixa envers les minses ajudes que rep de l'administració.

A banda de la veda, el sector ja fa temps que va prenent consciència de la necessitat d'establir mesures per a fer més sostenible la seva feina. El Pla de Gestió de la Costa Brava Nord o posar límits a captures, marcar talles mínimes autoritzades o establir horaris més restrictius en són algun exemple.

Les teranyines tornaran a la feina la nit del 19 al 20 de gener vinent.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar