Publicitat
Publicitat

La revolució digital com a lema de l'Agenda llatinoamericana 2020

Ja és a la venda l'Agenda Llatinoamericana Mundial 2020, centrada enguany en la revolució digital que vé. Una eina deivulgativa per estimular consciències i que enguany posa el seu gra de sorra perquè el progrés tecnològic es posi al servei de les persones i no pas de les grans fortunes.

L'Agenda llatinoamericana mundial, projecte impulsat per José María Vigil i Pere Casaldàliga, va néixer com a eina per estimular consciències i actituds alternatives. A banda d'una eina de gestió diària, és un llibre carregat d'interessantíssims articles que giren, cada any, entorn un centre d'interès concret. En l'edició e 2020, sota el lema "Tsunami 4.0 a la vista! La revolució digital que vé", publica una seixantena d'articles sobre aquest fenòmen que ens pot afectar tant en la vida i sobre les conseqüències que pot tenir en les relacions personals, laborals i quotidianes. L'agenda té l'objectiu de constituir una lectura crítica de la societat actual i els seus reptes. I en el cas concret d'enguany, un toc d'atenció davant el repte tecnològic, amb la voluntat que aquesta revolució serveixi realment per a viure millor i repartir la riquesa i no pas perquè el progrés tecnològic estigui al servei de les grans fortunes.La presentació a l'Escala s'ha fet un any més a la llibreria Vitel·la. En aquesta ocasió, la presentava la professora torroellenca Roser Font.

Entre els articles que inclou aquesta agenda, Roser Font en destacava el titulat "El relat de la deshumanització" signat per la periodista gironina Carme Vinyoles, sobre la banalització de la informació i la deshumanització que això comporta.

L'Agenda llatinoamericana 2020 és la vint-i-novena edició que es publica. Al llarg de tots aquests anys ha publicat innombrables materials divulgatius. Tots ells es poden trobar i recuperar a l'arxiu digital de l'agenda, al portal web "latinoamericana.org".

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar