Publicitat
Publicitat

Tot a punt per als Pastorets de l'Escala

Tot a punt per a les noves representacions dels Pastorets. Demà i diumenge a la Sala Polivalent. Com l'any passat, amb una posada en escena a peu pla i al centre de la sala, amb el públic en graderia tot volt. 

L'Escala ha estat, històricament, un municipi amb poca tradició de Pastorets. Ho havia estat, almenys, fins l'any 2016, l'any que es celebrava el centenari de l'estrena dels Pastorets de Folch i Torres, els més representats arreu de Catalunya. Aquell 2016, per celebrar el centenari d'un text tant popular com aquest, es va crear la "Companyia del mas Torrat i es va fer un gran esforç per portar-los a escena a la Sala Polivalent. Amb lligam històric i tot. I és que la direcció va a càrrec de Ramon Manent i Folch, nét de Folch i Torres, que en fa una reivindicació abrandada.

 Han passat cent-tres anys des de l'estrena dels Pastorets. Transcorregut tot aquest temps continua essent un text encara vigent. Per a Ramon Manent, ho son, sobretot, per un motiu ben clar: perquè son molt bons.

El text que es representa a l'Escala, amb alguna petita modificació, és l'original de 1916. Tot i això, la posta en escena és ben singular, ja que s'ha trencat el format habitual de l'escena anomenada "a l'italiana" i s'ha baixat l'acció al mig de la sala, col·locant el públic al voltant, ubicat en graderies.

Enguany es faran dues representacions de l'espectacle. Demà a les nou del vespre i diumenge a les sis de la tarda. Les localitats son numerades i es poden adquirir anticipadament a Ca la Joina al preu de 6 euros. Si es compren a taquilla, el preu és de set euros. La producció és de la Companyia del Mas Torrat, amb el suport de l'Ajuntament de l'Escala i la col·laboració del Cor Indika, l'Escola Municipal de Música El Gavià, l'Associació Cultural El Rosetó i el Centre Esportiu i Recreatiu (CER).

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar