Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament denuncia l'espoli de parets de pedra seca

L'Ajuntament de l'Escala denuncia espolis reiterats en parets de pedra seca del municipi. S'han fet rondes especials per a localitzar els autors d'aquests robatoris, sobretot concentrats en zones com Vilanera o el Camí dels Termes. L'acció és considerada un delicte i es perseguirà els autors, si s'aconsegueix descobrir-los.

La pèrdua reiterada de pedres de parets de pedra seca ha encès els llums d'alerta a l'Ajuntament de l'Escala. En les últimes setmanes s'ha detectat l'espoli reiterat de pedres d'aquest important element patrimonial de l'arquitectura popular de l'entorn més rural del municipi, sobretot a la zona de Vilanera o del camí dels Termes. En aquest sentit, l'alcalde, Víctor Puga ha lamentat que no es respectin aquests elements patrimonials.

La Policia Local fa dies que està avisada i ha fet rondes especials vigilant si detecta l'autor d'aquests robatoris. Una acció denunciable i sancionable, però sobretot una qüestió de sentit comú i de respecte per al patrimoni públic.

Ho explicava l'alcalde a l'espai Línia Directa de Canal 10. Una entrevista on va parlar també d'altres aspectes locals com una reunió que els alcaldes de l'Escala i de Viladamat han mantingut amb el responsable de carreteres de la Generalitat a Girona. Reunió sobretot per plantejar millores de seguretat al tram de carretera comprès entre les dues poblacions.

El proper ple, on hauria d'aprovar-se aquesta sol·licitud és el dilluns vinent, 16 de desembre. No està clar quina ha de ser la solució. En tot cas, la demanda és que els tècnics de carreteres ho estudiin.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar