Publicitat
Publicitat

Un concert de Nadal, tanca el cicle dels clàssics l'Escala Empúries

L'Alfolí de la Sal va acollir l'últim concert de la temporada dels Clàssics l'Escala Empúries, va ser un concert de Nadal a càrrec del tenor Jordi Mas i el pianista Miquel Jorba. Dins el repertori va comptar amb temes del mestre Lluís Albert. 

Els concerts clàssics l'Escala Empúries, van tancar el cicle aquest cap de setmana amb el tradicional Concert de Nadal. Un concert que es va duu a terme a l'Alfolí de la Sal davant un nombrós públic.El tenor Jordi Mas i el pianista Miquel Jorba van oferir un concert on el primer protagonista va ser Schumann, temes emblemàtics i clàssics de l'artista van confeccionar la primera part de l'espectacle. 

Durant la segona part les protagonistes van ser les nadales populars catalanes i on el públic va poder escoltar peces de Blancfort com 'Cançoneta humil de mitjanit', de Jaquetti com la mítica 'Les dotze van tocant' i també temes de Lluís Albert, nadales que les trobem dins El Cançoner de l'Empordà.

Unes nadales adaptades per l'ocasió, però que les van donar a conèixer amb la Coral Emporium. 

Algunes d'elles són adaptacions d'escrits de la mateixa Caterina Albert.

Tot i que, Lluís Albert va voler puntualitzar que el tema 'Eixa Nit' no és realment seu. 

La mateixa sala de l'Alfolí va acollir un segon concert de clàssica just l'endemà de l'homenatge a Lluís Albert. En aquesta ocasió va ser un concert a l'hora del vermut, amb un pianista en formació, el jove Marçal Font, que amb 17 anys ha completat l'últim curs del Grau Professional al Conservatori Isaac Albéniz de Girona. A la primera part del concert, del període més clàssic, va interpretar la Sonata número 7 en Re Major, de Beethoven. Després, del període romàntic, tres peces d'autors russos: el Gran Estudi de Notes Dobles de Moszkowsky; l'Elegia de Rachmaninov i la Suggestió Diabòlica de Prokofiev.

{{ tall  (TALL CONCERT: és l'últim fragment de la sonata de Beethoven) }}

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar