Publicitat
Publicitat

Bon tracte a les persones grans

La sala d'actes del casal del jubilat, va acollir ahir la xerrada informativa "Bon tracte a les persones grans". Una activitat programada dins una campanya per prevenir els maltractaments a les persones grans i fomentar el bon tracte.  Durant l'acte va repartir-se la guia de prevenció amb consells bàsics.

Els maltractaments a les persones grans és una de les formes de violència més invisible. Sovint es produeix en l’espai personal i íntim de la persona, fet que en dificulta la detecció i posterior denúncia.  Aquest va ser el tema tractat ahir a la tarda a la xerrada 'Bon tracte a les persones grans' , una activitat que va dur-se a terme a la sala polivalent del casal del jubilat i que forma part d'una campanya de prevenció impulsada des de l'àrea de benestar social del consell comarcal de l'Alt Empordà.

L'activitat s'acompanya d'una guia amb el títol "Bon tracte a les persones grans". Un document de 16 pàgines coordinat íntegrament per l'Equip de Dependència i Suport a les Famílies del Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb la col·laboració dels socis del projecte PROSPECTSASO. Amb l'objectiu de sensibilitzar i informar a la gent gran, famílies, persones cuidadores i ciutadania en general vers la realitat dels maltractaments a les persones gran. Una guia amb consells bàsics per ajudar a visibilitzar aquests fets.

 

Un dels últims informes de maltractaments a les persones gran de les Comarques Gironines conclou que la majoria dels casos de maltractament es donen per negligències, abandonament, explotació financera o abús psicològic. En el 60% dels casos la persona maltractada conviu amb el maltractador i un 70% es dona a l’entorn familiar. Les dones son el col·lectiu més vulnerable, doncs tres de cada quatre casos detectats la persona gran maltractada és una dona. En cas de detectar un maltractament es recomana comentar el cas a serveis socials del municipi per així engegar el protocol i vigilar la situació.   

 

D’altra banda també s’ha creat el hashtag #bontractealespersonesgrans per utilitzar-lo a les xarxes socials i ampliar la difusió de la campanya.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar