Publicitat
Publicitat

Novetats sobre les excavacions a Vilanera

Les excavacions fetes a Vilanera en els últims dos anys han aportat molta informació sobre l'orígen d'Empúries. El primer assentament humà s'ha traslladat fins l'any 4.500 abans de Crist, segles abans de l'arribada de recs i romans als territori i anteriors a les edats de ferro i bronze. 

La presència humana a l'entorn d'Empúries i Vilanera és remunta al Neolític, a 4.500 anys abans de Crist, 3000 anys abans del que es creia fins ara.Així ho certifiquen les darreres excavacions a la necròpolis del recinte de Vilanera, que s'han presentat a l'Alfolí de la Sal.Han intervingut Miquel Molist, catedràtic de Prehistòria de l'Autònoma, i Dolors Codina, directora de les excavacions.Les troballes alteren la cronologia d'ocupació del territori.Les estructures tumulars i les restes descobertes aporten molta informació i es qualifiquen d'excepcionals.

Tota aquesta informació servirà per completar la documentació sobre la pa presència humana a l'entorn emporità des de les colonitzacions grega i romana està sobradament documentada des de fa temps. 

La conferència íntegre es podrà seguir per Canal 10 Empordà properament.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar