Publicitat
Publicitat

La Fundació Víctor Mora prgrama una lectura de La Infanticida de Víctor Català

La Fundació Víctor Mora s'ha sumat a l'any de commemoració dels 150 anys del naixement de Víctor Català amb una lectura dramatitzada del monòleg "La Infanticida". S'ha fet a la biblioteca i s'ha fet coincidir amb la Ruta Víctor Català especial del certamen Som Cultura.

L'acte de dissabte estava encapçalat pel lema "De Víctor a Víctor" i, d'alguna manera, pretenia traçar paral·lelismes i lligams entre les figures de Caterina Albert, coneguda artísticament pel pseudònim de Víctor Català amb la figura literària de Víctor Mora, creador de la figura del Capitán Trueno, de qui fa catorze anys que el seu llegat es conserva a l'Escala.

El monòleg "la Infanticida" va tenir un paper destacat en l'acte de dissabte. Primer, per l'anàlisis que en feia Anna Almazán, autora de l'estudi "Entorn a La Infanticida" publicat fa poc més d'una dècada per Llibres del Segle. Un relat dur, sense concessions, on la protagonista, Nela, tancada en una cel·la del manicomi, explica la seva vida, marcada per un embaràs no desitjat, fins el punt que caba tenint la criatura però incapaç de suportar la pressió d'una societat patriarcal i conservadora, acaba embogint i llançant el nadó a la mola del molí.

L'acte "De Víctor a Víctor" es va fer coincidir amb el dia que es feia una sessió especial de la Ruta Víctor Català inclosa dins el certamen Som Cultura. I a les vigílies del dia internacional contra la violència masclista. Reflexió que la directora del Museu de l'Escala, Lurdes Boix va expressar amb contundència.

La lectura dramatitzada de La Infanticida va anar a càrrec de l'actriu escalenca Elisenda Trias.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar