Publicitat
Publicitat

40 anys de la Penya Blaugrana de l'Escala

La Penya Blaugrana de l'Escala celebra aquest cap de setmana el seu 40è aniversari. Amb conferència sobre la simbiosi entre Catalunya i Barça dissabte i amb el dinar de germanor, diumenge.

L'estiu de 1979 naixia una nova entitat a l'Escala, amb una primera junta directiva presidida per Antoni Guirado, amb Miquel Colomeda de vice-president, Jordi Piqué, de secretari, Paco Torres, de vice-secretari i amb càrrec de vocals Francesc Callol, Toni Arquillo, Pepín Franconetti, Jordi Jacas (???????). Feia pocs mesos que el Barça havia guanyat la famosa Recopa d'Europa a Basilea i el barcelonisme vivia moments dolços. Això es va notar a l'Escala amb la constitució de la Penya Blaugrana local.Han passat quaranta anys d'aquella fundació. Quatre dècades en les quals la penya ha tingut sis presidents i desenes de membres de junta. Dissabte i diumenge, aprofitant la convocatòria del dinar del soci es recordarà aquesta efemèrides, amb un reconeixement a tots els que han format part de la junta de la penya.

La festa de la penya començarà ja dissabte, amb la conferència "Barça i Catalunya - Els orígens de la simbiosi, on hi intervindran Salva Torres, vicepresident de la Confederació Mundial de penyes del FCBarcelona i Frederic Porta, periodista, escriptor i presentador de TV. I diumenge, dinar de germanor a la Sala Polivalent.

A la conferència s'hi espera també la intervenció de Xavier Gamper, nét del fundador del club. L'acte serà presentat per Aksana Vayevoda. Pel que fa al dinar de diumenge, aquest es completarà amb l'actuació musical del grup "Els perduts de St Esteve de les Roures", una formació especialitzada en versions dels anys 80 i 90.Ha plogut molt des d'aquell llunyà 1979, quan es va fundar la Penya Blaugrana, una entitat que avui és encava ben viva i activa. I amb projectes de futur, alguns ja assolits, d'altres en camí de fer-ho.

La conferència de dissabte és oberta a tothom. Per al dinar, el termini d'inscripcions es va cloure dilluns passat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar