Publicitat
Publicitat

Comença el cicle de conferències dedicades a Víctor Català.

La Càtedra Víctor Català ha iniciat un cicle de conferències dedicades a l'escriptora escalenca. Seran un total de quatre que ocuparan tots els divendres de novembre a l'Alfolí de la Sal.La primera s'ha dedicat a la seva participació a la revista Joventut.

' Víctor Català, la gran aposta de la revista Joventut', aquest és el títol de la primera de les quatre conferències que durant el mes de novembre s'han programat dedicades a l'escriptora escalenca Caterina Albert.Va anar a càrrec d'Imma Farré, que va anar desgranant la participació de Caterina Albert a la revista Joventut, que hi feia la primera aportació l'any 1901 amb la poesia 'L'oca blanca'Però sens dubte el més destacat va ser la revolució provocada per l'escriptora escalenca amb la narració 'La vella', un text dur i cru que formaria part dels coneguts 'Drames Rurals', que trencava amb tot el que Joventut havia publicat fins al moment.La conferència analitzava les publicacions i també les reaccions que van provocar a l'època.Tot plegat va implicar un impuls important a la publicació.Les conferències van més enllà d'aprofundir sobre la recerca i investigació sobre Víctor Català.

Les conferències  s'organitzen des de la Càtedra Víctor Català, promoguda per la Universitat de Girona i l'Ajuntament de l'Escala.La propera és aquest divendres. Anirà a càrrec de Maria Carme Mas sota el títol ' Caterina Albert i el clap de les escriptores'.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar