Publicitat
Publicitat

El MARAM acull la presentació de l'exposició Tresors de la Pesca Artesanal

Un projecte de l'Associació la Sorellona, finançat a través del GALP Costa Brava, i que gaudeix de la col·laboració dels Pescadors Artesanals de l'Escala i l'Estartit

Tresors de la Pesa Artesanal és una projecte de l'Associació La Sorellona per donar a conèixer la importància dels ecosisemes marins i les problemàtiques ambientals associades, però sobretot per posar en valor la pesca artesanal i acostar la vida i la feina dels pescadors d'arts menors a la població resident i visitant de la Costa Brava. El projecte conté material didàctic, divulgatiu i interactiu basat en el joc i està format per dotze plafons que exposen quatre temàtiques diferents, com explica l'educadora ambiental de l'Associació la Sorellona, Gisela Picanyol. 

 

Amb l'exposició Tresors de la pesca artesanal es donen a conèixer històries i anècdotes de la vida dels pescadors d'arts menors, la seva relació amb el mar i les espècies que pesquen. Tota aquesta informació és possible gràcies a la col·laboració que han fet amb els pescadors artesanals de l'Escala i l'Estartit. Salvador Pagès, membre de l'Associació Arts Menors Costa Brava, es mostra molt satisfet amb el resultat del projecte. 

Aquest projecte però, no hauria estat possible sense el suport del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava. Tresors de la Pesca Artesanal ja s'ha presentat a Palamós i a Blanes, i el passat divendres va ser el torn de l'Alt Empordà. El MARAM, el Centre d'Interpretació del Peix de l'Escala, va acollir la presentació d'aquest projecte dedicat al món de la pesca i el mediambient. Anna Masdéu és la Gerent del GALP Costa Brava. 

És una exposició itinerant destinada a famílies, entitats locals, centres educatius, grups de lleure, empreses i administracions. Es cedeix gratuïtament i aviat es donaran a conèixer les primeres ubicacions on es podrà veure.   

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar