Publicitat
Publicitat

30mil euros per detectar dependència en majors de 65 anys

L'ajuntament de l'Escala treballa en la detecció de casos de dependència en persones majors de 65 anys. Ha destinat una partida de 30mil euros per fer un estudi. Lligat amb l'estudi es posarà en marxa el Xec Servei per a la neteja de la llar.

L'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Escala destinarà 30mil euros a un estudi per detectar casos de dependència en persones majors de 65 anys.Serà un estudi semblant al que es va fer durant el projecte del Pla de Barris del nucli antic, però ara estès a tot el municipi.Es té clar que hi ha persones grans que per un motiu o un altre viuen en situació difícil, i que per desconèixer els serveis als que poden accedir o perquè creuen que no necessiten ajuda, viuen en males condicions.Una vegada es detecti algun cas se li oferirà el Xec Servei, un ajut destinat exclusivament a la neteja de la llar.

El nivell d'ajut del Xec Servei dependrà de les condicions econòmiques de la persona implicada.Ho explicava Ramona Viella a la casa de la Vila de Canal 10 Empordà, on entre d'altres també parlava de la contractació d'un tècnic d'habitatge, que s'encarregarà  de millorar la xifra de vivendes de lloguer social.L'any 2020, ja d'inici, aquesta oferta passarà de 2 a 6 vivendes.

Els pisos que es cedeixin per lloguer social quedaran exempts del pagament de l'IBI.Per altra banda Ramona Viella parlava del trasllat temporal del Centre de Distribució d'Aliments.S'obrirà de nou aviat i queda la incògnita de quina serà la demanda després que l'Església Remanente ja no ofereixi aquest servei.

L'entrevista íntegre de La Casa de la Vila es pot veure íntegre a la carta a www.canal10.cat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar